Sobre l'Associació

La música de cambra es troba en la base de tota la música instrumental i vocal. Sense aquesta, sense aqueix compartir els sons, no haguera evolucionat tota la música que avui podem escoltar.

La nostra historia

Sobre la nostra tasca

Encara que a voltes menys difosa que altres gèneres, i malgrat poder oferir un enorme repertori, la música de cambra es troba en la base de tota la música instrumental i vocal. Sense aquesta, sense aqueix compartir els sons, no haguera evolucionat tota la música que avui podem escoltar. Entre els intèrprets de Música Clàssica es considera com el gènere més benvolgut, doncs cada instrument o veu cobra personalitat pròpia i es converteix en una forma d’expressió i comunicació molt personal i directa. El músic se sent més artista fent música de cambra, i per tant l’experiència per al públic és necessàriament més enriquidora. Anàlisi, estudi, joc i complicitat i gaudi són les característiques que fonamenten aquesta disciplina, que cap gènere ni cultura musical pot ignorar. D’altra banda, l’intimisme de la seua pràctica, així com de la seua escolta, convida al gaudi i a la comprensió més profunda de la naturalesa de la música.
Reivindicar, fomentar i facilitar l’accés dels joves músics i difondre aquesta música és el que justifica els nostres objectius i la nostra obstinació. Pensem, a més, que tal tasca ha de dur-se a terme sempre des de l’excel·lència de l’oferta, raó per la qual al llarg de tots aquests anys hem decidit oferir una programació de la màxima qualitat a fi d’atraure al públic melòman, així com l’els joves intèrprets amb necessitat d’integrar-se de manera brillant en la vida professional.

PRESENTACIÓ

La Xa edició del nostre Festival va representar el 2018 la consolidació del projecte. 

Malgrat les dificultats econòmiques en les quals ens trobem cada any, la força de la música i el nostre públic, cada vegada més fidel i més nombrós, junt amb la col·laboració i la generositat dels músics que ho fan possible, ens anima a seguir endavant.

Aquest any centrem l’atenció en un tema del qual es parla molt des de fa temps, i amb raò: la Dona. La XIa edició del Festival Residències de Música de Cambra de Godella és l’edició de les dones. Per això volem dedicar el Festival de 2019 a donar relleu a la figura de la dona en la Història de la Música. Afortunadament la posició de les dones ha anat canviant molt en les darreres dècades, fins al punt que podríem parlar, en el món de la Música Clàssica, de quasi normalitat. Però, per a arribar fins ací moltes dones han patit discriminació. Molts grans talents femenins han estat oblidats, ignorats i amagats pels prejudicis socials que han marcat els segles de la nostra història.

Aquest any, com a coincidència, es celebren els 200 anys del naixement de Clara Schumann, personatge que va ser molt influent a la vida musical del segle XIX. Aprofitarem així per a poder escoltar algunes de les músiques que ella va escriure, i també escoltarem música de Fanny Mendelssohn, germana de Fèlix, i autora d’una bona quantitat de música de cambra. Traurem a la llum altres compositores del segle XIX, com ara la francesa Louise Ferrenc, descobrirem talents del segle XX i tindrem l’oportunitat de gaudir de la música de compositores del present. Escoltarem testimonis de primera mà de la compositora sèrbia Isidora Žebeljan, de l’argentina afincada a València Claudia Montero o compositores valenciana de renom històric.

El musicòleg especialista en dones a la història de la música Josemi Lorenzo farà de moderador en una interessantíssima taula redona sobre la dona en la història de la Música que encetarà el Festival. Un Festival on segur que voldreu participar, on a més podrem escoltar i interactuar amb les compositores convidades en programes especialment dedicats a elles.

Per segon any consecutiu Leticia Moreno obrirà el Festival, també tornarem a tindre el magnífic Brodsky Quartet, i l’Ensemble del Festival, format per membres de Moonwinds, Elan Quintet i altres col·laboradors procedents de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, entre altres.

Els Joves Talents, com sempre ocupen un lloc molt important al Festival, aquest any amb la segona edició del Concurs Internacional de Música de Cambra amb un jurat de luxe. 

Enllaçant amb el tema del Festival, farem com a cloenda la deliciosa obra de Fèlix Mendelssohn “El somni d’una nit d’estiu”, música incidental de l’obra de Shakespeare, on tindrem l’Ensemble del Festival, les sopranos Isabel Monar i Quiteria Muñoz, l’actiu Maria Josep Peris, el cor participatiu de dones i tots els professors, alumnes i col·laboradors del Festival. 

Tot això en un context, com sempre, de bona música i molt bona companyia. Us esperem!

A tope

Components i trajectòria

Un equip plagat de professionals de la música i la gestió, amants de la cultura i amb moltes ganes per difondre-la.

Músics

festivals

concerts

organiztadors

Característiques

Què oferim?

Una programació exemplar

Any rere any organitzem un dels festivals internacionals de música de cambra més importants de València.

Passió

L’organització, les propostes, les iniciatives i tota la producció neix de l’amor que tenim a la música i a la cultura. 

Incentivem el creixement

Motivem nous joves a seguir creixent en la música clàssica oferint grans oportunitats.

Creativitat sense límits

Ho creem tot! L’Associació és un espai de creació musical i escènica.

Qualitat demostrada

Perquè tenim el testimoni de desenes de persones, professionals i mitjans de comunicació. 

Et rebem encantats

Si disposes de propostes i vols participar amb nosaltres, només has de escriure’ns.

Informació de l'associació

Associació Amics PER LA Música de Cambra A Godella

G-98269533
Plaça l'Ermita, 4
46110 Godella (Valencia)

Contacta amb nosaltres

Pregunta tot el que vulgues!